Zoeken
  • Madelief Ruigewaard

How to get started: Digitaal tekenen.

Bijgewerkt: apr 9


Papier en pen.. sounds boring to you? Dan zijn deze tips bedoelt voor jou. Ik kan me voorstellen dat beginnen met digitaal tekenen voelt als een sprong in het diepe... er zijn oneindig veel opties en mogelijkheden en dat kan soms best een beetje tot much zijn. Daarom geef ik je in deze blogpost een aantal tips en hulpstukken die je hopelijk een eind op weg gaan helpen, het heeft mij in ieder geval geholpen ;)
Allright je hebt de keuze gemaakt om digitaal te gaan werken, cool! Het is belangrijk dat je voor jezelf een keuze gaat maken hoe je wilt gaan werken (uiteraard kan je ook verschillende manieren gebruiken) Maar het is fijn om in het begin met één soort programma te gaan oefenen, en zodra je dit onder de knie hebt kan je je kennis gaan verbreden en nog meer experimenten. Er bestaan heel veel manieren om digitaal te werken, de 2 waar ik mee ben begonnen zijn Photoshop en Procreate. Met photoshop teken je via je computer met bijvoorbeeld een tekenpad of gewoon met je muis. Ik raad je hier wel aan om een externe tekenpad aan te schaffen, dat maakt het meteen een stuk makkelijker. Een tekenpad geeft je ook echt gevoel dat je aan het tekenen bent, omdat je een klein pennetje in je handen vast hebt. Ik heb thuis de Wacom intuos pro bluetooth, deze is lekker klein en compact en prima voor beginners en makkelijk mee te nemen in je tas. Onderaan deze post staan de linkjes naar de producten waar ik het over heb. Als je er voor kiest om te gaan tekenen in Photoshop kan je op YouTube heel veel tutorials kijken. Een van mijn favo kanalen voor procreatie tutorials is van Procreate zelf. Zei delen vaak handige tips en tricks die echt van pas kunnen komen.Mijn voorkeur gaat uit naar Procreate. Dit is een programma wat je op de iPad kan downloaden, je hebt hier eindeloze opties om de mooiste digitale kunstwerken te maken. Ik blijf me elke dag weer verbazen over wat je allemaal kan met procreate, en ook ik ben hier nog steeds niet mee uitgeleerd. Het enige nadeel van procreate is wel dat je hiervoor een iPad Pro moet aanschaffen en een Apple Pencil, anders word het erg lastig. Je hebt ook procreate pocket, dit kan je downloaden op je telefoon. Mocht je niet meteen een iPad willen aanschaffen is dit een hele goede optie, je kan namelijk wel oefenen met digitaal tekenen op deze manier, en het is een leuke manier om tijd te vullen als je onderweg bent met bijvoorbeeld de trein.Je kan uiteraard ook gratis apps downloaden uit de google play store of de App Store, wel raad ik je aan om een stylus te kopen als je via je telefoon gaat oefenen. Een stylus maakt het net even makkelijker om op een klein schermpje te tekenen. Een van mijn favo apps voor de iPad om mee te beginnen is Autodesk sketchbook , je hebt hier erg veel pen tools en doet echt eer aan online schetsen. Het is zeker een fijne app om mee te werken als je niet meteen geld wilt uitgeven. Je kan ook Adobe programma's voor op je iPad downloaden zoals Adobe sketch en Adobe illustrator draw. Ik ben niet zo'n fan van adobe sketch, het werk naar mijn mening niet helemaal lekker, maar ook hier is dit weer zeker een goede app om mee te beginnen. Wat voor mij niet werkt kan natuurlijk voor jou wel werken.


Verder raad ik je aan om heel heel heeeeeel veel te oefenen, en alle verschillende penselen te gebruiken. Maak alle mogelijke kleurcombinaties, probeer gekke dingen, kijk tutorials, en oefen! Hoe meer je oefent hoe beter je er in word.


Neem anders is een kijkje op mijn instagram pagina om te kunnen zien wat ik allemaal maak op mijn iPad! Mocht je nou echt ergens niet uitkomen vind ik het super om je nog wat meer tips te geven, het enige wat jij hoeft te doen is mij even een berichtje te sturen via het contact formulier.


-M


#promoten #slimmeverkoop #winkel #digitaal #digitalartist #procreate #adobe #wacom

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

Inschrijfformulier

(06) 39 88 80 74

  • Instagram
  • Facebook

©2021 Two eight nine design.